perjantai 9. tammikuuta 2009

Duramunea niskanahkaan



Einarilla oli tänään merkkipäivä. 12 viikkoa tuli täyteen ja sitä myöten piikki niskaan. Koirallemme ah, niin tyypilliseen tapaan periksi ei annettu, ei edes piikkiä pitelevän miehen edessä. Naskalinterävää kulmahammasta vaan eläinlääkärin kämmensyrjään, kun alkaa terävillä huitoa! Mihinköhän tämän kanssa vielä joutuu?!?
Samalla tuli tuomio: munat lähtee heti, kun se vaan maksan puolesta on mahdollista. Einarin tapauksessa kivekset ovat harvinaisen turhat vehkeet; kuurot, paperittomat pojat kun eivät isyyden iloista saa nauttia. Me emme kuitenkaan suostu vaipumaan synkkyyteen, vaan iloitsemme elämästä; ei ihmisen ja koiran onni voi olla kiveksistä kiinni! Sitä paitsi sehän rimmaa: eunukki-Einari!
Niin uuvuttava oli reissu, että heppu on nukkunut sen jälkeen sangen makeasti, kuten kuvasta näkyy. Siiri laittoi huivin päähän kuin tulevaa operaatiota ennakoiden; muuttukohan koiramme täysin mummoksi?!?



Einari on tosin erikoistunut jo varhain uppeluksissa nukkumiseen. Jos joskus vahingossa on käynyt niin, että koira on ollut sängyssä (mikä ei tietenkään käytännössä ole mahdollista, koska meillä ei koira sänkyyn tule...), on se välittömästi kaivautunut peiton alle mahdollisimman syvälle ja kauas ulkoilmasta. Mitä tiiviimmin peitto on sen ympärillä, sitä paremmin nukuttaa. Maalla (jossa muuten oli Einarin mielestä aivan ihanaa) oli sen verran viileää lattianrajassa, että mummo katsoi parhaaksi peitellä unilleen vetäytyneen koiran. Yläkuvassa näkyy tai siis ei näy, mien Einari nukkuu peiton alla. Ja se on muuten se sama mummo, joka sanoo, ettei koiria saa lelliä...



Älkää käsittäkö väärin, ei Einari ihan pelkkä sohvaperuna ole. Ulkoilu on kivaa, jos pakkasta on alle 10 astetta eikä ole pakko kulkea remmissä. Villapaitaa poika pitää kiltisti mutta ilme kertoo, että eihän tämä nyt mitään herkkua ole; raavas uroskoira ja joutuu tällaisessa neitimäisessä villaliivissä hiiviskelemään. Tänään komeuden vielä kruunasi heijastinliivi ja se oli Einarin mielestä jo melkein liikaa: protestiksi poika kulki niin hitaasti, että ihmisiä alkoi palella. Siitäs saitte!

Ei kommentteja: